Radulović: Cenzura kao devedesetih

Duh nekadašnjeg ministra informisanja ostao i u novom "evropskom" Vučiću

09. mar 2014

Nosilac liste “Dosta je bilo” i bivši ministar privrede Saša Radulović rekao je danas da u predizbornoj kampanji postoje „ozbiljne nepravilnosti u pogledu zastupljenosti stranaka u medijima“.

“Ovakav nivo cenzure nije viđen od vremena devedesetih, kada je jedna stranka sa svojim koalicionim partnerima, a koji su i danas na vlasti, kontrolisala sve informativne sadržaje“, rekao je Radulović i dodao da utakmica „nije fer i obiluje dokazima o prikrivenoj i ne tako prikrivenoj cenzuri“.

„Izgleda da je duh ministra informisanja ostao zarobljen i u novom, evropskom Aleksandru Vučiću. Pozivam ga da pobedi svoje nedemokratske porive i omogući slobodne medije u slobodnoj Srbiji“, istakao je Radulović.

Radulović je rekao da svako ko guši demokratiju „sam sebe diskvalifikuje pred narodom i priziva povratak vremena kada su naše izbore morale da kontrolišu međunarodne organizacije“.

Radulović je medije podsetio na odredbe Zakona o radiodifuziji i Opšteg obavezujućeg uputstva za emitere u predizbornoj kampanji, gde je propisano na koji način se obezbeđuje ravnopravnost učesnika na izborima.

Ova pravila se u dosadašnjem toku kampanje, po oceni predstavnika liste “Dosta je bilo”, krše u velikom obimu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga