Radosno detinjstvo deli se na osam ustanova sa osam direktora

Dogovorena podela plena: pet direktora daje Srpska napredna stranka, a tri Srpski pokret obnove

14. dec 2016

 

Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ od naredne školske godine biće podeljena na osam predškolskih ustanova, objavio je portal 021.rs. Svaka od njih imaće maksimalno do 100 vaspitnih grupa i svog direktora.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić potvrdio je za 021 da će se već na narednoj sednici Skupštine grada pripremati teren za donošenje odluke o transformaciji „Radosnog detinjstva“ na osam delova, a broj zaposlenih neće biti povećan.

„Poslednjih šest godina pokazalo se da je predškolska ustanova u ovakvoj organizaciji glomazna i teret za Grad Novi Sad. Osim što zakon predviđa najviše 100 grupa u ovakvim ustanovama, a mi imamo daleko više, transformacija će omogućiti jednostavniji i efikasniji rad, kao i veću konkurenciju među ustanovama. Takođe, grad će razmisliti da li će se u budućnosti stvoriti uslovi za javno-privatno partnerstvo u slučaju predškolske ustanove, a neki gradovi u Evropi mogu nam poslužiti kao primeri kako to kod njih dobro funkcioniše“, naveo je Jelić.

Dakle, umesto dosadašnjeg jednog biće osam direktora i ukupno četiri pomoćnika, a prema saznanjima 021, dogovoreno je da pet direktora da SNS, a tri SPO.

Takođe, nijedna od novoformiranih ustanova neće zadržati postojeći naziv „Radosno detinjstvo“, već će imena dobiti po dečijim piscima. Svih osam celina će ostati pod ingerencijom grada, a verifikacija ove ideje očekuje se najkasnije do početka leta.

Radosno detinjstvo je po sadašnjem modelu podeljeno na devet pedagoških (radnih) jedinica i u svom sastavu na teritoriji Novog Sada i prigradskih naselja ima 69 vrtića sa 663 vaspitno-obrazovne grupe. Pod sadašnjim nazivom funkcioniše od 31. decembra 1968. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga