Radosavljević: Neprimeren ton i rečnik Mirovića

SNS bi morao više da u nastupima potencira politiku, a ne politikanstvo

27. jan 2015

Politikolog Duško Radosavljević izjavio je danas da je neprihvatljiv ton kojim se funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović obratio predsedniku Demokratske stranke (DS) Bojanu Pajtiću i da rukovodstvo SNS treba da shvati da je na vlasti, a ne u opoziciji.

„SNS mora konačno da shvati da je to stranka koja je na vlasti i da od njihovog načina ponašanja, zavisi i kvalitet političkog života u Srbiji“, kazao je Radosavljević agenciji Beta.

On je rekao da ima utisak da „rukovodstvo SNS nije shvatilo da je na vlasti i da ne sme tako jednostavno optuživati i osuđivati političke oponente, medije i bilo koje druge organizacije, jer kada si na vlast,i ti si odgovoran za stanje u zemlji“.

Mirović je juče, odgovarajući na optužbe DS da je potpredsedniku Skupštine Vojvodine Milivoju Vrebalovu nudio da napusti tu stranku u zamenu za novac, izjavio da „laži Bojana Pajtića Vojvodinu vode u sunovrat“, da je on „psihopata i umobolnik“ i da ga lažno optužuje i kleveta.

Radosavljević je dodao da rečnik koji je Mirović koristio ne priliči „krunskom princu za poziciju predsednika vojvođanske vlade u ime SNS“.

„SNS bi morao više da u nastupima potencira politiku, a ne politikanstvo“, kazao je Radosavljević.

Povodom hapšenja Vrebalova i bivšeg direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčila Milovića, Radosavljević je rekao da se kredibilitet garniture na vlasti meri time koliko se obračunava sa svojim funkcionerima, posebno nakon tri godine na vlasti tokom koje je bilo koruptivnih elemenata.

Radosavljević je ocenio da bi javnost bila uvrenija u dobre namere i borbu protiv korupcije, kada bi bili privođeni i kadrovi stranaka na vlasti, koji su takođe umešani u afere.

„Znamo svi da se govorilo o proneverama nakon poplava u Srbiji u maju 2014. godine, zatim u kopu Tamnava i slično, a niko nije odgovarao za ove događaje. I tu ima koruptivnih elemenata“, upozorio je Radosavljević.

Dodao je da hapšenja skoro po pravilu u Srbiji nemaju sudski epilog, posebno nakon „nemuštih razloga, kakvi su bili navedeni za jučerašnja“.
„Sličnih hapšenja je bilo i proteklih godina, koja nisu dovele do sudskih epiloga, pa zato to sve liči na tradicionalno srpsko poigravanje sa političkim oponentima“, ocenio je Radosavljević.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga