Radoman: Vojvodini dva, umesto sedam odsto

"Opremanje zdravstvenih ustanova će biti smanjeno, a manje će se izdvajati i za školski sport i klubove, dok će ustanove kulture biti uskraćene za veliki deo prihoda"

02. dec 2015

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je večeras da je fiskalna strategija Srbije takva da će Vojvodina, umesto sedam odsto, u 2016. godini dobiti svega dva odsto od republičkog budžeta.

Radoman je za Radioteleviziju Vojvodine rekao da će pokrajinski budžet iduće godine iznositi oko 40 milijardi dinara. Ovogodišnji vojvođanski budžet iznosio je blizu 60 milijardi dinara, iako je rebalansom u oktobru mesecu smanjen za više od četiri milijarde.

Na pitanje da li će zbog takve situacije Pokrajinska vlada u 2016. godini odustati od finansiranja pojedinih projekata, Radoman je kazao da će do toga sigurno doći.

„Sigurno ćemo nastaviti da finansiramo izgradnju Žeželjevog mosta, ali niz infrastrukturnih projekata neće biti realizovan. Opremanje zdravstvenih ustanova će biti smanjeno, a manje će se izdvajati i za školski sport i klubove. Ustanove kulture će biti uskraćene za velik deo prihoda i njihove aktivnosti će sigurno biti umanjene“, kazao je Radoman.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga