Radoman: Ministar nas nije obavestio o Zakonu o finansiranju Vojvodine

O zakonu samo iz medija

10. avg 2015

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je danas da je iz medija saznao da je ministar finansija napravio neke poteze u pogledu donošenja Zakona o finansiranju Vojvodine, ali da ne zna o čemu se tačno radi, jer Pokrajinskoj vladi niko nije dostavio nikakvu informaciju u vezi sa tim.

Radoman je novinarima rekao i da je još pre tri godine Republička vlada formirala radnu grupu  za izradu zakona, u kojoj su i predstavnici Pokrajine.
On je dodao da se ta radna grupa sastala svega dva puta, odnosno da od januara prošle godine nije bilo nikakvih aktivnosti.

„Tim pre me je i iznenadila informacija u medijima da su utvrđene neke smernice za izradu zakona“, istakao je Radoman.

Pokrajinski sekretar je ukazao i da se pokrajinska administracija u prethodnom periodu obraćala ministru finansija sa zahtevom da predstavnike Pokrajine uključi u rad na izradi zakona, ali da se to do sada nije desilo.

Pokrajina i Republika prodaju svoje udele u Tesla banci

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman potvrdio je da Republika Srbija i Autonomna pokrajina Vojvodina prodaju svoje udele u Tesla štednoj banci.

Radoman je izjavio da je Pokrajina u situaciji da, kao manji akcionar u odnosu na Republiku, mora da sledi poteze Vlade Srbije u ovom poslu, s obzirom na to da nema nadležnost da dalje ulaže u strana pravna lica.

„Mislim da je šteta da sada, 20 godina nakon dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije, tako ugasimo dobar instrument pomoći Srbima u Hrvatskoj i povratnicima u Hrvatsku“, rekao je novinarima pokrajinski sekretar.

On je istakao i da je odluka Republike da proda udeo iznenađujuća, s obzirom na to da je 2013. godine tadašnji ministar finansija rekao da Srbija ima kontinuiranu potrebu da se položaj Tesla štedne banke u Hrvatskoj pojača.

„Od tada do danas bilo je dosta laviranja republičke vlasti u pogledu statusa Tesla štedne banke“, dodao je Radoman.

On je ocenio da je tu banku trebalo dokapitalizovati, kako je to i najavljeno pre dve godine, i tako joj dati mogućnost da ispuni ulogu zbog koje je i osnovana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga