Radoman: Dinkić prekršio dogovor

Vlada Vojvodine će samostalno pripremiti nacrt zakona o finansiranju pokrajine

07. nov 2012

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da je ministar finansija Mlađan Dinkić prekršio dogovor postignut s čelnicima Vlade Vojvodine o zajedničkoj izradi zakona o finansiranju Pokrajine pošto je ovih dana najavio da će taj akt biti pripremljen u njegovom ministarstvu bez učešća predstavnika Pokrajine.

U izjavi za „Dnevnik” Radoman je kazao da je prilikom Dinkićevog sastanka s predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem pre nekoliko nedelja u Banovini postignut sasvim drugačiji dogovor.

– Na tom sastanku dogovoreno je da se formira zajednička komisija za izradu tog zakona u koju bi bili uključeni predstavnici Pokrajinske i Republičke vlade – rekao je Radoman. – Međutim, pošto ministar Dnikić ni nekoliko nedelja nije učinio ništa po tom pitanju, mi smo ga pre dve nedelje pismeno podsetili na taj dogovor. No, umesto odgovora, on je ovih dana u javnost izašao s novom pričom.

On je dodao da su zbog takvog odnosa prema Pokrajini, u Vladi APV odlučili da samostalno pripreme nacrt zakona o finansiranju te da se u tom pogledu već prikuplja materijal i izučavaju iskustva u drugim zemljama. Radoman je izrazio očekivanje da će o tom pitanju ipak biti postignut konsenzus između dva nivoa vlasti, a da bi se definisao model finansiranja Vojvodine i time onemogućila politizacija tog pitanja.

(Dnevnik)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga