Radoman: Bahati Sertić obmanjuje javnost, ne opstruišemo Ferero

Аko je u svojoj firmi napraviо gubitak 10 puta veći od osnivačkog kapitala, onda ne čudi bahat odnos prema imovini Vojvodine

20. jan 2015

Vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman optužio je danas ministra privrede Srbije Željka Sertića da “obmanjuje javnost” izjavama da Pokrajinska vlada i Razvojni fond Vojvodine opstruišu investiciju italijanske kompanije “Ferero” u Srbiji.

“Ministar se služi obmanjivanjem javnosti, služi se pritiskom. Ja ne znam koji je to interes i da li je to interes nekakve burazerske politike, ali me ne iznenađuje njegov neodgovoran odnos. Jer, ako je u svojoj firmi mogao da napravi gubitak koji je bio 10 puta veći od osnivačkog kapitala, onda me ne čudi bahat odnos prema imovini Vojvodine”, rekao je Radoman na konferenciji za novinare.

Dodao je da se nigde u dokumentima, “sem u govoru ministra Sertića”, ne spominje ni jedan investitor pa ni “Ferero”, a kamoli da se spominje izgradnja fabrike.

Naveo je da je interes Pokrajinske vlade da odgovorno raspolaže imovinom i da privuče investitore na regularan način i optužio Vladu Srbije da kroz svoju preporuku pokušava da natera Vojvodinu da se odrekne potraživanja koja ima prema poljoprivrednom dobru “Aleksa Šantić” kod Sombora.

Povodom Sertićevih optužbi da Razvojni fond Vojvodine “radi protiv države”, jer u njemu većinu ima pokrajinska vlast Radoman je ispričao da je Nadzorni odbor tog fonda na sednicama od 5. i 15. januara ove godine odbacio preporuku da se odrekne svojih potraživanja prema “Aleksi Šantiću”, iako na tim sednicama članovi koje je izabrala pokrajinska vlast nisu predstavljali većinu.

Predsednik Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine je pokrajinski premijer Bojan Pajtić, a članovi, iz redova vlasti, su i sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški, sekretar za privredu Miroslav Vasin i sekretar za finansije Zoran Radoman. Iz redova opozicionih stranaka predstavnici su potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović, potpredsednik Skupštine Vojvodine iz SNS Đorđe Milićević i državni sekretar u ministarstvu finansija Milovan Filimonović.

Zoran Radoman je danas ispričao da su sa sednice Nadzornog odbora 5. januara izostali on i Pajtić pa je “opozicija”, iako je imala većinu, odbila da donese odluku o odricanju od kamate na potraživanja, što se ponovilo i na sednici od 15. januara, kada je zatražena preporuka Pokrajinske vlade. Na toj poslednjoj sednici takođe nije bio prisutan Miroslav Vasin.

“Niko od članova Nadzornog odbora nije hteo da, podržavajući nekakvu burazersku politiku, nekome u džep stavi više od 300 miliona dinara”, rekao je Radoman.

Objasnio je da ukupna potraživanja pokrajine iznose 910 miliona dinara, od čega 301 milion odlazi na kamate.

“Jednostavno nije stvar dobrog ukusa da za sve promašaje i nesposobnosti ministara u Vladi Srbije, bilo da se radi o ministrima privrede, pravde, finansija ili saobraćaja i infrastrukture, budu krivci Autonomna Pokrajina Vojvodina i prethodne vlade Srbije”, rekao je Radoman.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga