Radojičić: BiH da pruži pravnu pomoć Vučureviću

Predsednik Skupštine Republike Srpske rekao je da od vlasti Bosne i Hercegovine očekuju da se “barem približno” angažuju oko slučaja hapšenja ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, kao što su se angažovale u slučaju “nekih drugih” hapšenja

05. apr 2011

Predsednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas u Novom Sadu da od vlasti Bosne i Hercegovine očekuju da se “barem približno” angažuju oko slučaja hapšenja ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, kao što su se angažovale u slučaju “nekih drugih” hapšenja.
“Očekujem da će BiH pružiti odgovarajuću pravnu pomoć svome državljaninu i da će se zainteresovati za ovaj slučaj barem približno kao što je bila zainteresovana u slučajevima nekih drugih hapšenja”, rekao je Radojičić na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine.
Dodao je da očekuje i od Ambasade BiH u Beogradu da se “zainteresuje” za slučaj hapšenja Božidara Vučurevića.
Vučurević je juče uhapšen na ulazu u Srbiju, na graničnom prelazu Zvornik-Karakaj, po poternici Hrvatske, koja ga tereti za ratne zločine na prostoru Dubrovnika.
Igor Radojičić je izrazio uverenje da će pravosudni organi Srbije postupati objektivno u slučaju Vučurević i da se slučaj neće “politizovati”, niti će biti predmet političkih pritisaka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga