Radnici nikšićkog Metalca četiri noći spavaju u parku

Oni su od 7. aprila u parku i traže isplatu 11 zaostalih plaća, 27 uplata za doprinose i pokretanje proizvodnje ili isplatu otpremnina

10. apr 2014

Radnici nikšićkog Montavar Metalca, koji četvrti dan provode u Njegoševom parku pored zgrade Vlade Crne Gore, nezadovoljni ishodom sastanka sa predstavnicima Vlade i zato što nije donijeta odluka kada će im novac biti isplaćen odlučili su da nastave protest.

Oni su od 7. aprila u parku i traže isplatu 11 zaostalih plaća, 27 uplata za doprinose i pokretanje proizvodnje ili isplatu otpremnina, javlja podgorički portal Vijesti.

Sastanku su prisustovali predsjednik Sindiklane organizacije Radislav Jauković, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USS) Crne Gore Srđa Keković, regionalni koordinator USS Aleksa Marojević, gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, crngoroski ministri ekonomije Vladimir Kavarić, rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i predstavnik Ministarstva finansija Crne Gore.

Jauković je rekao da je formirana komisija koja će već od sjutra da se bavi iznalaženjem rješenja za njohove probleme, da je to dobar pomak ali za radnik enedovoljan.

„Svi su rekli da se Metalac mora spasiti ali naš zahtjev je bio da prvo se uplate makar tri plaće i onda da se zamrzne štrajk”, rekao je Jauković.

Kako je kazao, rečeno im je da će se naći način da se dođe do novca, najvjerovatnije preko kredita, a da komisija treba da precizira način.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga