Radnici JKP Put ponovo štrajkovali ispred preduzeća

Štrajk svakog dana sve do 1. decembra

18. nov 2014

Zaposleni i članovi samostalnog sindikata u Javnom komunalnom preduzeću Put iz Novog Sada, održali su jutros štrajk upozorenja zbog kašnjenja u isplati zarada, ali i teškog stanja u kojem se preduzeće nalazi.

Danas je pred direkcijom preduzeća protestovalo oko 300 radnika, poručujući rukovodstvu da nisu ispunjeni uslovi dogovoreni Sporazumom o prekidu štrajka zaposlenih, koji je vođen u oktobru.

Radnici navode da je tim sporazumom dogovoreno da zaposlenima bude isplaćen prvi i drugi deo avustovske zarade, i da se uz svaku zaradu isplati nejmanje jedan putni trošak dok se ne postigne redovnost u njihovoj isplati, ali da dogovor nije ispoštovan.

Oni su najavili da će ovakav štrajk voditi svakog dana sve do 1. decembra, za kada planiraju potpunu obustavu rada, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Račun preduzeća Put u blokadi je više od mesec dana od strane dobavljača, a radnici su poručili da preduzeće više nije u stanju da izvršava zadatke, te da su radovi često u zastoju zbog nedostatka energenata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga