- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Radnici Čistoće obustavili štrajk

Radnici Čistoće obustavili štrajk

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća” iz Novog Sada obustavili su štrajk nakon što im je isplaćena zaostala zarada i od jutros opet čiste grad.

Štrajk, koji je praktično bio poludnevni, ostavio je posledice pa su kontejneri bili puni a grad vidno prljav, čemu je doprinosio i jak vetar, koji je juče duvao i raznosio smeće.

”Očekujemo da ćemo danas nadoknaditi sve što juče nismo uspeli”, rekao je novinarima predsednik sindikata tog preduzeća Momčilo Arsenijević.

Radnici „Čistoće” juče su stupili u štrajk jer su im plate kasnile 11 dana.

Stranka Zeleni Srbije, koja je bila koalicioni partner Demokratske stranke na lokalnim izborima, podržala je danas zahteve radnika i optužila rukovodstvo „Čistoće” za nestručnost

Ta stranka je ocenila da na ključna upravljačka mesta u javnim i komunalnim preduzećima treba postavljati osobe koje su kvalifikovane i stručne, a ne na osnovu stranačke pripadnosti.

„U protivnom, može nam se dogoditi još nekoliko ‘Čistoća’, koja je, od nekada uspešnog i profitabilnog preduzeća, nestrucvnim i neodgovornim vođenjem, dovedena  na rub egzistencije”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!