Radnici Čistoće obustavili štrajk

Radnici nisu čistili smeće jer im je plata kasnila 11 dana

21. maja 2012

Radnici Čistoće obustavili štrajk

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća” iz Novog Sada obustavili su štrajk nakon što im je isplaćena zaostala zarada i od jutros opet čiste grad.

Štrajk, koji je praktično bio poludnevni, ostavio je posledice pa su kontejneri bili puni a grad vidno prljav, čemu je doprinosio i jak vetar, koji je juče duvao i raznosio smeće.

”Očekujemo da ćemo danas nadoknaditi sve što juče nismo uspeli”, rekao je novinarima predsednik sindikata tog preduzeća Momčilo Arsenijević.

Radnici „Čistoće” juče su stupili u štrajk jer su im plate kasnile 11 dana.

Stranka Zeleni Srbije, koja je bila koalicioni partner Demokratske stranke na lokalnim izborima, podržala je danas zahteve radnika i optužila rukovodstvo „Čistoće” za nestručnost

Ta stranka je ocenila da na ključna upravljačka mesta u javnim i komunalnim preduzećima treba postavljati osobe koje su kvalifikovane i stručne, a ne na osnovu stranačke pripadnosti.

„U protivnom, može nam se dogoditi još nekoliko ‘Čistoća’, koja je, od nekada uspešnog i profitabilnog preduzeća, nestrucvnim i neodgovornim vođenjem, dovedena  na rub egzistencije”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga