Radnici novosadske Čistoće obustavili štrajk

Za sve je, naravno, kriva prethodna vlast, veli istoričar na čelu Čistoće Dragan Božić

27. nov 2012

Radnici novosadskog Javnog komunalnog preduzeća Čistoća obustavili su danas popodne štrajk koji su započeli jutros, nakon što su se sa gradskim vlastima dogovorili oko isplate dela zaostalih zarada, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Vučević je obavestio radnike da je obezbeđen novac za isplatu dela zaostalih zarada i obećao im da će biti ispitano kako je ovo preduzeće dovedeno na ivicu „bankrota“.

Prethodno je sa radnicima razgovarao direktor Čistoće Dragan Božić, koji je rekao da je preduzeće u veoma teškoj situaciji, za šta je optužio prethodno rukovodstvo.

Za nevolje u Čistoći prethodnu gradsku vlast optužio je i član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove Nikola Ćirović, koji je rekao da cene usluga koje pruža Čistoća nisu menjane još od 2004. godine, iako je bilo zakonske osnove za to.

On je podsetio da je pre nekoliko dana cena usloge Čitosće povećana sa 94 na 120 dinara po domaćinstvu, ali je dodao da je i to daleko od ekonomske cene koja „prema proračunima“ iznosi 280 dinara.

Tokom razgovora zaposleni su istakli da su pošteno radili svoj posao za koji žele da im budu isplaćene sve zarade i da nisu odgovorni što je u tom preduzeću nastao ogroman gubitak od više od milijardu dinara.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga