Radnici Bačkaputa odblokirali oba prilaska gradu

Predsednik sindikata u Bačkaputu Đuro Trivunović rekao je da su radnici dobili uveravanja iz Beograda da su prebačene pare bankama za isplatu martovske plate i da je nakon toga odlučeno da se uklone blokade

09. jun 2011

Radnici građevinskog preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput, članice NIBENS grupe, odblokirali su tokom popodneva oba putna prilaza Novom Sadu iz pravca Siriga i Temerina, koje su jutros zauzeli sa mehanizacijom nezadovoljni odnosom države prema tom preduzeću.
Predsednik sindikata u Bačkaputu Đuro Trivunović rekao je „da su radnici dobili uveravanja iz Beograda da su prebačene pare bankama za isplatu martovske plate“ i da je nakon toga, oko 16.00 sati, odlučeno da se uklone blokade.
„Poslednju platu dobili smo za februar 2011. godine, dok regrese, putne troškove i tople obroke ne dobijamo još od 2009. zbog čega je oko 300 zaposlenih tužilo firmu“, rekao je Trivunović i dodao da je račun Bačkaputa trenutno u blokadi 15 miliona evra.
On je kazao da radnici za sada odustaju on novih blokada puteva, ali da neće dozvoliti sudskim izvršiteljima zaplenu imovine Bačkaputa, sve dok radna grupa Vlade Srbije ne donese odluku o daljoj sudbini kompanija koje posluju u okviru NIBENS grupe.
„Ostajemo pri odluci da blokiramo svu imovinu Bačkaputa, sve dok se ne razreši situacija u preduzeću“, rekao je Trivunović i još jednom optužio državu da je nakon hapšenja vlasnika NIBENS grupe Mila Đuraškovića stala na stranu banaka, kojima ne odgovara raskid privatizacije.
Preduzeće Vojvodinaput-Bačkaput je privatizovano pre šest godina kao akcionarsko društvo, kada je većinski vlasnik postao Milo Đurašković.
Članovi sindikata tvrde da je većinski vlasnik od 2009. počeo nekontrolisano da zadužuje preduzeće, podiže hipoteke i zalaže imovinu firme, pa je trenutni dug mnogo veći od procenjene tržišne vrednosti Bačkaputa i iznosi oko 20 miliona evra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga