Postignut dogovor sa zakupcem Agroživa

Ispred kapija Agroživa će zajedno dežurati po tri člana obezbeđenja iz štrajkačkog odbora i tri iz privatnog obezbeđenja firme Mibras

28. juna 2014

Posle izbacivanja privatnog obezbeđenja firme Mibras iz fabričkog kruga kompanije Agroživ postignut je dogovor predstavnika sindikata i rukovodstva te beogradske firme koja je uzela u zakup preduzeće Klanica u stečaju.

Predstavnik štrajkačkog odbora Jovica Katić rekao je novinarima da je na sastanku dogovoreno da se zbog očuvanja imovine firme Klanica, ali i imovine brojnih firmi koje imaju svoju opremu u krugu fabrike, uvede zajedničko obezbeđivanje objekata i opreme.

Ispred kapija Agroživa će, kako je rekao, zajedno dežurati po tri člana obezbeđenja iz štrajkačkog odbora i tri iz privatnog obezbeđenja firme Mibras.

Katić je ponovio da radnici samo traže svoje zarađene plate koje im je direktor Predrag Amižić u nekoliko navrata obećavao i obmanjivao ih, zbog toga fabrika neće početi da radi sve dok se radnicima ne isplate zaostale plate, koje nisu primili od januara meseca.

„Ljudi iz Mibrasa nisu krivi za našu situaciju, jednostavno, mi tražimo odgovornost kompletnog menadžmenta, generalnog direktora Agroživa i direktora Srbijagasa, mi smo plate zaradili kod njih, a ne kod Mibrasa“, rekao je Katić.

Radnici su izbacili obezbeđenje oko pet sati jutros i naveli da neće dozvoliti ulazak u kompaniju dok se ne reši problem oko isplate njihovih zarada i status radnika.

Vlasnik Agroživa je Srbijagas.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga