Radna grupa o finansiranju Vojvodine do kraja godine

Radna grupa će se baviti finansiranjem pokrajine "u širem kontekstu"

18. dec 2013

Ministri finansija i lokalne samouprave Lazar Krstić i Igor Mirović dogovorili su se danas sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom da će radna grupa, koja će se baviti problemom finansiranja Vojvodine, biti formirana i imati konstitutivnu sednicu do kraja godine.

Radna grupa će se baviti finansiranjem pokrajine u širem kontekstu, uzimajući u obzir, kako Zakon o finansiranju pokrajine, tako i nadležnosti Vojvodine i obaveze koje iz te nadležnosti proizilaze, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Finansiranje Vojvodine i uopšte problem finansiranja lokalne samouprave biće rešavani u sklopu sveobuhvatne reforme koja podrazumeva i Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, kao i Statut pokrajine, ali i Zakone o budžetskom sistemu i finansiranju lokalnih samouprava.

Na sastanku, koji je održan na poziv Ministarstva finansija, učestvovali su i sekretar Skupštine Vojvodine Milorad Gašić i pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da bi sastanci radne grupe trebali da se održavaju prema dinamici koja će odražavati realne potrebe, ali ne ređe od jednom mesečno.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga