- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Radio Grmeč prestao sa nelegalnim emitovanjem

Odeljenje za inspekcijski nadzor Pokrajinskog sekretarijata za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova saopštilo je danas da je piratska radio stanica Radio Grmeč, prestala sa nelegalnim emitovanjem 14. aprila 2016. godine.

Ovo odeljenje za inspekciju u saopštenju dodaje da je zajedno sa odeljenjem MUP za privredni kriminal i ostalim nadležnim telima, tokom akcije izvršene 21. aprila ugasilo još jednu nelegalnu radio stanicu na području Novog Sada, Radio Antenu, kojoj je oduzeta dozvola za rad.

“Ukoliko inspektor dobije saznanja da se nelegalno emitovanje ponovilo , preuzeće mere u skladu sa zakonom”, piše u odgovoru Odeljenja za inspekcijski nadzor na prijavu protiv nelegalnih stanica koju su poslala udruženja novinara.

Dodaje se da inspektor sva saznanja o nedozvoljenim aktivnostima piratskih radija na tritoriji Novog Sada razmenjuje sa Regulatornom agencijom  za elektronske komunikacije i poštanske usluge, u cilju što bolje zajedničke saradnje.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Novosadska novinarska Škola (NNŠ), uputili su u aprilu inspektoru Vladanu Krstinu, prijavu protiv piratske stanice Radio Grmeč, za koju su utvrdili da je aktivno učestvovala i u predizbornoj kampanji pre ovogodišnjih izbora na svim nivoima u Srbiji.

Vladan Krstin je inspektor u Odseku za inspekcijski nadzor u oblasti elektronskih komunikacije u okviru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

To ministartsvo je zaduženo za piratske stanice, a kako se navodi u prijavi NDNV i NNŠ, jedini sadržaj ovog radija su “želje, čestitke i pozdravi, uz muzičke blokove, kroz koje se reklamira jedna stranka”.

U prijavi su udruženja tvrdila da se radio Grmeč tokom 2016. aktivno uključio u predizbornu kampanju pokreta Drina–Dinara–Dunav iz Novog Sada i njihove liste “Narodni pokret 3D – Tomislav Bokan” za novosadski parlament, a u tom momentu je program emitovan na frekvenciji 96,9 MHz iako je stanica bila na listi piratskih još od 2014. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!