Radio-drami RTV-a prva nagrada u Britaniji

Na Festivalu je učestvovalo 16 zemalja, sa 40 ostvarenja na 13 jezika i prvi put u istoriji Festivala dodeljena je Nagrada publike

07. apr 2016

Radio-drama Radio Novog Sada „Dragi moj lažljivče“ u režiji Tibora Vajde osvojila je prvo mesto u kategoriji nagrade publike na Festivalu radio-drama Ujedinjenog Kraljevstva, održanom od 22. do 27. februara 2016. godine.

Na Festivalu je učestvovalo 16 zemalja, sa 40 ostvarenja na 13 jezika i prvi put u istoriji Festivala dodeljena je Nagrada publike.

„U godini jubileja kada Dramski program Radio Novog Sada proslavlja 40 godina emitovanja radio-drame, ponosni smo na ovu prvu međunarodnu nagradu i srećni smo što je publika prepoznala naš rad. Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj glas za našu radio dramu“, rekla je urednica i producentkinja emisije Mirjana Petrušić.

„Dragi moj lažljivče“ je dramska adaptacija prepiske nobelovca Džordža Bernarda Šoa i glumice Patrik Kembel, prve zvezde engleske pozorišne scene, čuvene po ulozi Elize Dulitl u Šoovom „Pigmalionu“.

U adaptiranoj verziji za radio uloge tumače, kao i u komadu, dvoje dramskih umetnika – prvaka Drame SNP-a Gordana Đurđević Dimić i Miodrag Petrović, kao i spikerka Radio-televizije Vojvodine Snežana Živković. Osim urednice emisije Mirjane Petrušić, u projektu su učestvovali muzički urednik Predrag Jovanović, ton-majstor Doru Barbulov i lektorka Marija Sudar.

Radio-dramu Džeroma Kiltija „Dragi moj lažljivče“ u režiji Tibora Vajde, koja je pobedila na Festivalu radio-drame u Velikoj Britaniji možete slušati odloženo na našem sajtu na adresi www.rtv.rs ili je pogledati u petak, 8. aprila od 21 čas na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga