Radio-drama RTV-a na međunarodnom festivalu

"Dragi moj lažljivče" je dramska adaptacija prepiske nobelovca Džordža Bernarda Šoa i glumice Patrik Kembel, prve zvezde engleske pozorišne scene

16. feb 2016

Radio-drama „Dragi moj lažljivče“ u režiji Tibora Vajde predstavljaće Radio-televiziju Vojvodine na „Winter’s Tale U.K. radio drama“ festivalu, koji će biti održan od 22. do 27. februara.

Ovaj festival se održava drugi put, a RTV se prvi put takmiči u kategoriji radio-drame nakon što je ušla u selekciju i u takmičarski program festivala. Na festivalu učestvuje 15 zemalja, sa 40 ostvarenja na 13 svetskih jezika.

„Dragi moj lažljivče“ je dramska adaptacija prepiske nobelovca Džordža Bernarda Šoa i glumice Patrik Kembel, prve zvezde engleske pozorišne scene, čuvene po ulozi Elize Dulitl u Šoovom „Pigmalionu“.

Premijera ovog komada bila je u Srpskom narodnom pozorištu krajem 2014. godine, a u adaptiranoj verziji za radio uloge tumače, kao i u komadu, dvoje dramskih umetnika – prvaka Drame SNP, Gordana Đurđević Dimić i Miodrag Petrović, kao i naša spikerka Snežana Živković. Premijera radio-drame na našem programu bila je 21. januara ove godine.

Urednica emisije je Mirjana Petrušić, muzički urednik Predrag Jovanović, a delo je tonski uobličio Doru Barbulov.

Radio-dramu Džeroma Kiltija „Dragi moj lažljivče“, u režiji Tibora Vajde možete čuti i na sajtu RTV-a u sekciji odloženo slušanje.

(Mirjana Petrušić, RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga