Radio bitka u znaku solidarnosti sa žrtvama rata

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su u njoj učestvovale…

03. apr 2016

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su u njoj učestvovale. Ekipa O radija je umesto da pozove svoje slušaoce da glasaju za pobedu, zajedno sa protivnicima iz Jermenije, pozvala ceo svet da „glasa za mir“. Tokom sat vremena tviteraši iz Srbije i Jermenije poslali su više od 10.000 poruka na haštag #music4peace. Najmlađi član RTV porodice plasirao se u finale takmičenja za najbolju evropsku radio stanicu mladih.

Naime, O radio je u polufinalnoj rundi takmičenja trebalo da se tokom sat vremena takmiči sa jermenskim Armradiom u prenosu uživo, ali je u ovoj zemlji došlo do oružanih sukoba koji se još uvek nisu smirili.

Organizator takmičenja Filipo Solibelo iz italijanskog Rai radija 2, poručio je na početku zajedničkog programa, da je Radio bitka takmičenje posvećeno muzici, zabavi i da je ideja da spaja ljude širom Evrope i sveta.

„Život nije uvek onakav kakav bismo želeli. Večeras se tim iz Jermenije nalazi u teškoj situaciji zbog rata koji je izbio u toj zemlji, ali ipak želimo da ostanemo zajedno jer brinemo jedni za druge i jer smo prijatelji“, kazao je Solibelo.

Voditelj Armradija Tigran Harutinijan (Harutyunyan) izrazio je veliku zahvalnost svima koji su večeras učestvovali u Radio bici, bilo da su deo programa ili su ostali uz program sat vremena i putem tvitera poslali poruke podrške na haštag #music4peace.

„Ovo je veoma težak momenat za nas. Situacija u zemlji je veoma napeta, ali smo odlučili da ipak budemo u ovom programu kako bismo poslali tačne informacije iz naše zemlje i kako bismo izrazili solidarnost sa žrtvama“, rekao je Harutinijan i dodao da će uprkos svemu ostati uz Srbiju i O radio u finalnoj Radio bici..

Oni su pozvali sve tviteraše da osim #music4peace dodaju u svoje tvitove haštag #NKpeace, koji ukazuje na deo zemlje Nagorno-Karabah, u kojem su okršaji najizraženiji.

Voditelji O radija Sofija i Vukašin takođe su poručili da su večeras uz prijatelje iz Jermenije, da redakcija O radija promoviše mir i da su protiv bilo kakvog nasilja i sukoba.

Radio bitka je takmičenje evropskih radijskih stanica koje je pokrenuo Rai Radio 2 iz Milana, a tokom sat vremena program se emituje uživo iz tri studija u tri različite zemlje.

O radio se plasirao u finale Evropskog takmičenja za najbolju omladinsku radio stanicu, a u finalu 24. aprila u Firenci, čeka boljeg iz drugog polufinalnog duela u kojem će muzičku snagu odmeriti Slovenci i Letonci.

Evropska titula je na dohvat ruke našem omladinskom radiju, a 24. aprila finalni je test, za sve verne tviter glasače i slušaoce O radija, na putu ka zvanično najboljem omladinskom radiju na Starom kontinentu.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga