„Radar“ nastavlja emitovanje na internetu

Fratucan: Naša dužnost je da građanima ponudimo objektivno izveštavanje o onome što se dešava u Srbiji

20. jun 2016

Urednica emisije Radar Marina Fratucan, izjavila je danas da će ta emisija, koja je ukinuta nakon pet godina emitovanja na Radio–televiziji Vojvodine (RTV), od sutra dobiti svoje internet izdanje pod nazivom „Radar Onlajn“.

Kako je najavila, emisija i novi materijal biće emitovana svakog utorka u 21 sat na Jutjub (YouTube) kanalu, a u planu je pokretanje i portala radar.rs, na kojem bi pored emisije pratili sve važnije dogadjaje koji se tiču Vojvodine i regiona.

„Mi bismo najviše voleli da smo ostali u etru RTV, jer mislimo da tamo pripadamo bez obzira na letnju šemu i novo rukovodstvo. Mislim da smo svojom gledanošću i nagradama zaslužili da budemo na javnom servisu“, rekla je Fratucan za agenciju Beta.

Prema njenim rečima, Radar će nastaviti sa emitovanjem na internetu, jer redakcija smatra da je njihova dužnost da građanima ponudi alternativu, i objektivno izveštavanje o onome što se dešava sa Srbijom.

„Naša dužnost je da prenesemo pravu sliku, na pravi, istinit i objektivan način, a ne samo da emitujemo sliku boljeg života koju nam servira vladajuća stranka“, kazala je Fratucan.

Tema prve emisije koja će biti emitovana na Jutjub kanalu Radara biće poseta MMF-a Srbiji i najava povećanja plata i penzija.

Prva emisija će se baviti i protestima i kontraprotestima u Novom Sadu vezanim za smene urednika i novinara u RTV, kao i o ulozi javnih servisa.

Prema rečima Marine Fratucan, fokus će biti na Vojvodini, jer je ona skrajnuta iz izveštavanja, kao i na regionu, u kontekstu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga