Račun opštine Pećinci blokiran već godinu dana

50 odsto budžetskog priliva odlazi na otplatu dugovanja

24. apr 2014

Račun opštine Pećinci u blokadi je već godinu dana, zbog čega 50 odsto budžetskog priliva odlazi na otplatu dugovanja. Opštinska vlast, čiji stožer i u novom sazivu čini Srpska napredna stranka, tvrdi, međutim, da građani taj problem „toliko osetili“.

Nova predsednica opštine Dubravka Kovačević Subotički iz SNS, koja je na tu funkciju izabrana juče, najavljuje, pak, da će nova vlast nastaviti sa razvojem poljoprivrede, turizma i industrije.

Ona je u izjavi Sremskoj TV ocenila da građani Pećinaca nisu u tolikoj meri osetili blokadu računa i da to za nju ne predstavlja otežavajuću okolnost. Kovačević Subotički je izrazila očekivanje da će račun ubrzo biti odblokiran i najavila nove kadrovske promene u ovoj opštini.

Inače, zbog blokade računa iz opštinskog budžeta na ime dugovanja isplaćeno je oko 150 miliona dinara, a preostalo je da se u tu svrhu isplati još oko 30 miliona dinara.

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici za predsednika lokalne skupštine izabran je Sava Čojčić, doskorašnji predsednik Privremenog organa u Pećincima, takođe iz SNS.

Za njegovog zamenika većinom glasova odbornika izabran je Aleksandar Jovičić, sa iste izborne liste.

Opštnski odbornici vratili su se u skupštinske klupe posle skoro devet meseci, koliko Skupština opštine nije zasedala najpre zbog opstrukcije rada, a zatim i uvođenja privremenih mera u novembru 2013. godine.

Na lokalnim izborima održanim 16. marta najviše poverenja građana dobila je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke kojoj je pripalo 17 odborničkih mandata, kao i mogućnost da sama formira vlast.

U novom skupštinskom sazivu opoziciju će predvoditi GG „Milenko Đurđević – za naše selo“ sa šest odbornika, DS sa pet odbornika, i GG „Za naprednu i slobodnu opštinu“ koju će u lokalnom parlamentu predstavljati dva odbornika.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga