PzP: Dobili posao rekonstrukcije bazena na Spensu a nisu imali ni lopate

"Ko će iz Grada Novog Sada snositi političku odgovornost za ovu aferu?”

23. jan 2021

Opozicioni Pokret za preokret (PzP) saopštio je danas da niko ne treba da se čudi što posao rekonstrukcije olimpijskog bazena na Spensu u Novom Sadu nije urađen kako treba, jer je taj posao vredan 70 miliona dinara dobila firma “Maks Korn” u vlasništvu Igora Ajdukovića, “bliskog Srpskoj naprednoj stranci”, iako prilikom dodele posla nije imala “ni lopate, ni kolica, a kamoli drugu opremu za obavljanje tako zahtevnog posla”.

“To su činjenice koje su Gradskom odboru Pokreta za preokret Novi Sad potvrđene iz više pouzdanih izvora. Iz tog razloga posao je nestručno obavljen, bazen ima nagib, voda se preliva, a pločice su popucale. Novosadski olimpijci, poput Čabe Silađija morali su da napuste Novi Sad”, naveo je PzP u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je kompanija “Maks korn” registrovana za “prodaju električnih uređaja”, iako je u poslednje vreme veći deo prihoda realizovala izvođenjem radova na električnim instalacijama.

Kompanije „Dehidra 021“ i „Bulevar“ koje su sa „Maks Kornom“ potpisale fiktivan ugovor o zajedničkom nastupu prilikom rekonstrukcije, samo s ciljem dobijanja posla, ali„Dehidra 021” nije učestovala u realizaciji projekta, dok je „Bulevar“ učestovao u beznačajnom delu, koji se sastojao od odvoženja šuta sa gradilišta, piše u saopštenju.

PzP je zatražio hitnu istragu svih navedenih informacija.

“Kako je Maks korn mogao da samostalno obavlja poslove rekonstrukcije, kada za to nije imao ni stručne kadrove, ni opremu; šta je radio nadzor za vreme izvođenja radova; da li je tačno da su pojedinci primali mito kako bi prikrili propuste; ko će iz Grada Novog Sada snositi političku odgovornost za ovu aferu?”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga