Puzović: Usvojeni neki predlozi Pokrajine

Podrška koju je Pokrajina do sada davala za projekte korisnicima ribolovnih voda neće biti više predviđena na taj način

25. nov 2014

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović izjavio je danas da je prilikom izrade Nacrta zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda uvažena većina predloga iz AP Vojvodine, ali da neke sugestije nisu usvojene.

Puzović je na današnjem okruglom stolu na temu upravljanja ribolovnim vodama na teritoriji Vojvodine precizirao da nije prihvaćen predlog da se sredstva od prodatih pecaroških dozvola sa teritorije Vojvodine obezbede i daju pokrajinskom budzetskom fondu, odakle bi se ona plasirala korisnicima ribolovnih voda.

Resorni sekretar, koji je ujedno i član Radne grupe za izradu Nacrta zakona, je izneo da nije bio uspešan ni dogovor oko preciziranja broja ribočuvara na određenoj dužini ribolovne vode, što je bio jedan od zahteva ribolovačkih organizacija.

On je rekao da je optimističan u vezi sa predlogom koji bi omogućio kvalitetniju zaštitu ribolovne vode i da se ribočuvarska služba postavi na kvalitetniji način.

„Takođe, već dve godine se produžava na godinu dana privremeno upravljanje ribolovnim vodama, ali novi zakon je šansa da se raspišu novi konkursi i obezbedi nova dodela ribolovnih voda na period od deset godina“, rekao je Puzović.

On je dodao i da podrška, koju je do sada Pokrajina davala za projekte korisnicima ribolovnih voda, prema novom Nacrtu zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda, neće biti više predviđena na taj način.

U radu današnjeg okruglog stola učešće su uzeli predstavnici JVP „Vode Vojvodine“, JP „Vojvodinašume“, JP „Nacionalni park Fruška gora“, Ribolovačkog saveza Vojvodine, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Udruženja alasa Srbije.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine su danas izostali jer, kako je navedeno u saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade, u Narodnoj skupštini Republike Srbije je takođe u toku rasprava povodom amandmana na Predlog zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga