Puzović: Investitorima ukazati na ključne radne zone

Sekretarijat do sada obradio 39 studija radnih zona u okviru 20 lokalnih samouprava

29. juna 2015

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović istakao je danas da se u prethodnom periodu uvidelo da brojne opštine u Vojvodini imaju veliki broj radnih zona, koje su  nefunkcionalne i neuslovne.

Puzović je na predstavljanju Studije razmeštaja radnih zona u Vojvodine objasnio da je to bazni dokument kojim se želi ukazati na radne zone, koje su spremne da prihvate potencijalne investitore.

„Cilj ovog višegodišnjeg projekta, gde radimo fazno studije razmeštaj radnih zona po lokalnim samoupravama, jeste upravo da ukažemo investitorima, koje su ključne radne zone  po pojedinim opštinama i gradovima. Želimo da ukažemo koje su radne zone infrastrukturno opremljene i koje, već sutra, ukoliko je neki investitor zainteresovan, mogu da budu aktivirane“, rekao je resorni pokrajinski sekretar.

On je dodao i da je Sekretarijat do sada obradio 39 studija radnih zona u okviru 20 lokalnih samouprava.

Radne zone, dodao je, u navedenom dokumentu posmatraju se kao mesta snažnog zamajca razvoja privrede, u sklopu promocije opštih potencijala regije i daju konkretnu bazu podataka, odnosno „ličnu kartu“ određenog prostora.

Na današnjoj prezentaciji je objašnjeno i da studija ima za cilj da pomogne bržoj realizaciji održivog, privrednog i društvenog razvoja na prostoru Vojvodine i da pokaže kako se sa adekvatnom bazom podataka lako može doći do neophodnih akata za izgradnju privrednih objekata i brže aktivirati za to planirani lokaliteti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga