Putinovi „Noćni vukovi“ dobili na poklon zemlju na Krimu

Noćni vukovi su dobili zemlju na krimskom poluostrvu u Sevastopolju da sagrade "multifunkcionalni patriotski centar za ekstremne sportove"

13. maja 2015

Ruska nacionalistička motociklistička grupa, bliska Vladimiru Putinu nagrađana je poklanjenjem zemlje na Krimu, koji je Rusija uzela Ukrajini.

Prema dokumentu koji je RSE imao na uvid, Noćni vukovi su dobili zemlju na krimskom poluostrvu u Sevastopolju da sagrade „multifunkcionalni patriotski centar za ekstremne sportove“.

U Dokumentu, koji nosi zvanični gradski pečat ne navodi se zbog čega su Noćni vukovi dobili zemlju na poklon.

Ruske vlasti na Krimu dale su bajkerima šest mjeseci da im podnesu plan za centar, obećavajući da će oragnizovati javnu diskusiju o planiranoj izgradnji.

Zemlja o kojoj je riječ u crnomorskoj luci Sevastopolj, ima visoku cijenu na tržištu, kavdratni metar košta 96.000 rublji (1700 eura), navode izvještači RSE sa Krima.

Noćni vukovi su bajkeri Vladimira Putina, koji su podržali aneksiju Krima u martu 2014.

Inače su pod sankcijama SAD zbog aktivnog učešća u dešavanjima na Krimu i pomaganja i regrutovanja separatističkih boraca koji se bore na istoku Ukrajine.

Prošle su sedmice izazvali kontroverzu, kada su vozili motocike od Moskve do Berlina, povodom proslave 70 godina pobjede nad fašizmom.

EU je kritikovala njihovu avanturu, a Poljska im je čak i onemogućila prolaz kroz njihovu zemlju, zbog uloge u ukrajinskom konfliktu.

Na kraju su neki od članova Noćnih vukova uspjeli da dođu u Berlin, gdje su 9. maja položili cvijeće na sovjetsko memorijalno groblje koje se nalazi u istočnom dijelu Berlina.

Osim ruske Noćni vukovi su među ostalim tom prilikom razvili i slikali se i sa zastavom Srbije.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga