Putin, špijun i ljubavnik

Nemačke obaveštajne službe objavile su poverljive spise o Vladimiru Putinu koji se odnose na period dok je kao agent KGB bio u Drezdenu a u kojem se navodi da je tukao svoju ženu i imao veliki broj ljubavnica

03. nov 2011

Ruski premijer Vladimir Putin je navodno imao nekoliko poslova , a on sam je bio špijun u Drezdenu krajem osamdesetih, objavile su nemačke obaveštajne službe.

Fajlovi nemačkih špijunskih službi objavljeni su u nemačkom medijima a između ostalog se navodi da se žena agent koja je radila kao prevodilac u to vreme sprijateljila sa Putinovom suprugom Ljudmilom koja mu se poveravala o svom braku sa Putinom.

Ljudmila joj je navodno rekla da je Putin nasilan, da je tuče i da ima brojne seksualne afere sa strane. On je, podsećaju nemački mediji, poznat po izjavi:

„Svako ko može da provede tri nedelje sa Ljudmilom zaslužuje spomenik“.

Putin (59) bivši ruski predsednik, koji će se najverovatnije na tu funkciju vratiti sledeće godine, na čelu sovjetske obaveštajne operacije u nemačkom gradu bio je od 1985 do 1990 .godine.

Poverljive fajlove nemačkih špijuna otkrio je Erih Šmit-Enbom, autor nekoliko knjiga i radova o špijunima i tajnim službama.

Nemački magazin Bild navodi: „Ovaj izveštaj pothranjuje glasine da je Putin navodno u proleće 1990. godine u crnoj limuzini ostavio svoju nelegitimnu bebu“.

Putinov portparol nije želeo da komentariše ove navode.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga