Putevi u Vojvodini propadaju zbog nerešenih odnosa

Zbog nerešenog stanja u ovoj oblasti 2.030 kilometara puteva u Vojvodini ubrzano propada i povećava se rizik od saobraćajnih nesreća

04. juna 2014

Vlada Vojvodine je danas upozorila da putevi drugog reda na teritoriji pokrajine ubrzano propadaju, jer nisu rešeni odnosi vezani za nadležnosti oko upravljanja i održavanja tih puteva.

Vlada Vojvodine je na današnjoj sednici predložila da se preuzimanje nadležnosti nad državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine odloži do donošenja zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine i drugih zakona koji uređuju ovu oblast.

Kako se navodi, odlukom Vlade Srbije upravljanje nad tim putevima u Vojvodini nije u nadležnosti Javnog preduzeća Putevi Srbije, ali do danas nisu obezbeđena finansijska sredstva i pravni okviri kako bi ih u nadležnost preuzeli pokrajinski organi.

Upozorava se da zbog nerešenog stanja u ovoj oblasti 2.030 kilometara puteva u Vojvodini “ubrzano propadaju i povećava se rizik od saobraćajnih nesreća”.

Dodaje da i da pravna lica i investitori nisu u mogućnosti da u skladu sa zakonom obavljaju radove na održavanju puteva drugog reda.

Zaključak sa sednice biće upućen Vladi Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga