Protest putara na Koridoru kroz Vojvodinu

Radnici putarskih preduzeća iz Nibens grupe najavili su da će sutra blokirati radove na gradnji severnog kraka Korido…

25. jul 2011

Radnici putarskih preduzeća iz Nibens grupe najavili su da će sutra blokirati radove na gradnji severnog kraka Koridora 10 zahtevajući rešenje problema tih firmi, čiji su računi u blokadi. Protest će biti održan na delu autoputa na Koridoru 10 kroz Vojvodinu, na deonici od mađarske granice do Novog Sada između 81. i 96. kilometra.

Predstavnici Vlade Srbije i putara razgovaraće sutra o rešavanju problema preduzeća iz Nibens grupe, ali to neće odložiti blokadu radova na Koridoru 10, kazala je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović. Kako je agenciji Beta kazala Vukanovićeva, putari očekuju da će ih primiti srpski premijer Mirko Cvetković.

Preduzeće za izgradnju i održavanje puteva Koridori Srbije saopštilo je danas da blokada severnog kraka autoputa Koridor 10 košta državu i građane i ugrožava rokove za okončanje izgradnju te saobraćajnice. Za sutra je najavljena blokada asfaltne baze kod Srbobrana u organizaciji Samostalnog sindikata AD „Vojvodinaput“-„Bačkaput“.

 U Koridorima Srbije ističu da nema nikakvih dugovanja, niti neispunjenja finansijske ili druge ugovorne obaveze tog preduzeća prema bilo kojem izvođaču radova. Predstavnici preduzeća „Koridori Srbije“ navode da će pokušati da ublaže posledice blokade asfaltne baze angažovanjem ostale tri baze za izgradnju Koridora. Kako je saopšteno izgradnja Koridora 10 se manjim delom finansira iz domaćeg buxeta, a većim delom iz međunarodnih kredita. Prvi planirani sledeći rok puštanja u saobraćaj deonice od 85. do 98. kilometra (kod Novog Sada) je 1. avgust 2011. godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga