Putare noćas policija vratila u krug preduzeća

Jake policijske snage noćas oko 1.00 sat su opkolile zaposlene i naredile imda uklone mehanizaciju sa autoputa i vrate se u krug preduzeća u Novom Sadu

10. avg 2011

Sve zaposleni putarskog preduzeća Vojvodinaput Bačkaput iz Novog Sada, koji su juče sa teškom mehanizacijom držali pod blokadom deo neizgrađene deonice na autoputu Beograd-Horgoš, jake policijske snage noćas su vratile u krug preduzeća.
Kako je agenciji Beta rekao šef kriznog štaba u Bačkaputu Vladimir Cvetković, jake policijske snage noćas oko 1.00 sat su ih opkolile i naredile da uklone mehanizaciju sa autoputa i vrate se u krug preduzeća u Novom Sadu, što su oni i učcinili.
„Od Policijske uprave Novi Sad dobili smo pismenu zabranu bilo kakvog vida javnog okupljanja i od sinoć jake policijske snage blokiraju sve prilaze preduzeću Bačkaput. I svi ostali naši punktovi u gradu su blokirani, tako da nigde ne možemo da idemo“, rekao je Cvetković.
On je dodao da je neizvesno kako će i na koji način biti nastavljeni protesti radnika Bačkaputa, jer ne mogu nigde da se kreću.
Radnici Bačkaputa blokirati su juče radove na severnom kraku Koridora 10 kod Vrbaške petlje, gde radove trentno izvode preduzeća Borovica i Novi Pazar put.
Ostala putarska preduzeća iz sastava Nibens grupe juče su organizovala blokade u regionima gde im je sedište.
Predsednici Sindikata Preduzeća za puteve „Vranje“, „Niš“, „Kragujevac“, „Beograd“ i Vojvodinaput Bačkaput smatraju da nisu ispunjeni zahtevi zaposlenih da im se isplate zaostale zarade i obezbede sredstva za neometan nastavak rada.
Predsednici Sindikata su ocenili da je isplata samo jedne zarade u dva  preduzeća pokušaj da se zaposleni razjedine.
Oni su zbog toga odlučili da organizuju blokade koje će trajati do ispunjenja svih njihovih zahteva.
Banke – najveći poverioci, dogovorile su se prošle nedelje o reorganizaciji Nibens grupe što je uslov za deblokadu računa preduzeća iz tog sistema.
Nibens grupa čiji je vlasnik Milo Đurašković uhapšen u maju, ima dug od 180 miliona evra, od čega je dug bankama oko 130 miliona evra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga