Pusić: Hrvatska spremna za ulazak u EU

"Hrvatska je prva zemlja koja je s EU pregovarala o čak 35 poglavlja i zato nijedna zemlja koja je u Uniju ulazila u istočnoevropskom proširenju od 2004. do danas nije bila za to spremnija od Hrvatske"

28. okt 2012

Hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je da je Hrvatska sprema za ulazak u Evropsku uniju i da su pred tom zemljom postavljeni mnogo striktniji uvjeti koje je morala da ispuni, da bi bila primljena u članstvo.

Pusić je rekla da je Hrvatska prva zemlja koja je s EU pregovarala o čak 35 poglavlja i da zato nijedna zemlja koja je u Uniju ulazila u istočnoevropskom proširenju od 2004. do danas nije bila za to spremnija od Hrvatske.

‘Poboljšanje života’

Prema njenim riječima, poučeni prije svega primjerom Bugarske i Rumunije, čelni ljudi EU su pred Hrvatsku stavili mnogo striktnije uvjete koje je morala da ispuni da bi bila primljena u članstvo.

„Što se tiče naših pravih ambicija, mislim da nikad nećemo biti potpuno spremni“, rekla je hrvatska ministrica.

„I nakon 20 godina članstva imat ćemo volju i obvezu da radimo na poboljšanju kvalitete života u Hrvatskoj“, dodala je Pusić u Osijeku na međunarodnoj Libsin konferenciji u Osijeku, na kojoj učestvuje oko 30 lidera liberalnih stranaka jugoistočne Evrope.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga