PUF: Diktatori nemaju smisao za humor

Najavili da će štrajkovati glađu zbog problema sa pijaćom vodom u Zrenjaninu

18. maja 2019

U organizaciji „1 od 5 miliona“ u Vršcu upriličena je protesna tribina „Veče s Pufovcima“.

Publici se predstavio dvojac Miljan Čičić i Minja Pernat, poznatiji kao „Pokret udruženih fantoma“.

Ovi hrabri momci iz Zrenjanina podelili su sa Vrščanima svoja razmišljanja o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, o motivima za svoje lično političko angažovanje, o utiscima prilikom hapšenja i privođenja zbog „upada“ u RTS, o pretnjama i pritiscima kojima su izloženi, jer javno iznose svoje političke stavove, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora protesta „1 od 5 miliona“ Vršac.

„Odlučili smo da se politikom bavimo na nekonvencionalni način, snimajući satirične spotove i izvodeći performanse. Cilj nam je da ljude putem naših spotova ohrabrimo i motivišemo da se bore za svoj grad i svoju zemlju. Svima je poznato da diktatori nemaju smisao za humor i ova borba za normalan i pristojan život neće biti laka, ali mi smo odlučili da idemo do kraja“, rekao je Minja Pernat, inače otac troje dece.

Govoreći o problemu sa vodom u Zrenjaninu koji traje već 15 godina, Miljan Čičić je najavio štrajk glađu.

„Ljudi obično uzimaju godišnji odmor da bi negde otputovali i odmorili se, a mi smo uzeli da bi štrajkovali glađu. Od ponedeljka stupamo u štrajk ispred zgrade Grada Zrenjanina. Smatramo da su naši zahtevi realni i da će se situacija oko pijaće vode u Zrenjaninu konačno razjasniti. Mi štrajkujemo za opšte dobro, ne za neku ličnu korist“.

Pufovci veruju da jedino ujedinjena opozicija ima šansu da pobedi SNS.

„Ostavimo naše različitosti po strani za sada, budimo složni, jer trenutno imamo samo jednog političkog protivnika“, bila je ključna poruka ujedinjenih fantoma sa vršačke tribine.

(Danas, foto: 1 od 5 miliona)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga