Pucao u psa vazdušnom puškom, policija podnela prijavu

Do sada u Subotici nije bilo primera je da za ovakav slučaju određena kazna zatvora

04. nov 2016

Subotička Policija je na osnovu krivične prijave koju je podnelo Udruženje za zaštitu životinja Anima identifikolalo muškarca starog 67 godina koji je pre nekoliko dana u naselju Novi grad u Subotici pucao u psa vazdušnom puškom, nakon čega mu je puška oduzeta, potvrđeno je danas iz Policije za portal Magločistač.
Kako prenosi ovaj portal, protiv osumnjičenog biće podneta prekršajna prijava Prekršajnom sudu u Subotici zbog osnova sumnje da je prekršio Zakon o oružju i municiji. Takođe, Policija je podnela prijavu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Dodaje da je prema informacijama iz Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, prijava podneta protiv osumnjičenog lica koji je pucao u psa vazdušnom puškom, ali da nema saznanja da je pas uginuo od zadobijenih povreda.

„Do sada nismo imali nijedan takav slučaj, ali ako utvrdimo uzročno posledičnu vezu iz prijave sa svim dodatnim detaljima, biće pokrenut krivični postupak“, naveli su u tužilaštvu za Magločistač, dodajući da je da je osumnjičeni rekao da je branio ženu koju je napao čopor pasa.

Takođe, kako se navodi, nije poznat identitet žene, ali će Osnovno javno tužlaštvo proveravati da li okrivljeni ima dozvolu za oružje i kakvu, samo za držanje ili držanje i nošenje oružja.

Za ovakvo krivično delo predviđena je novčana ili uslovna kazna, a ukoliko se ona prekrši, određuje se kazna zatvora do godinu dana. Ukoliko je lice neosuđivano, određuje se blaža kazna, ali do sada u Subotici nije bilo primera da je nekom u ovakvom slučaju bila određena zatvorska kazna, ukazuje Magločistač.

Kako portal prenosi, i aktivistkinje Udruženja za zaštitu životinja Anima Subotica objavile su na Facebook stranici da su pre desetak dana Subotičani našli psa na ulici u teškom stanju i da su ga odveli kod veterinara gde je ubrzo preminuo od posledica krvarenja izazvanih ispaljenim hicima iz puške. U njihovoj objavi navedeno je da je pas tog dana pobegao iz dvorišta i završio na ulici „gde ga je upucao tada nepoznati muskarac iz crvenog stojadina“. Takođe, i da je po njihovoj objavi osumnjičeni vrlo brzo i identifikovan.

„Reč je o muškarcu iz Subotice koji stanuje u naselju Novi grad, vozi crvenog stojadina, ima pušku koju najčešće nosi u autu i često puca na životinje, pse i mačke po celom gradu. Saznali smo da je prek, težak i agresivan“, objasnile su aktivistkinje,  napominjući da se, prema njihovim saznanjima, za se za istog muškarca sumnja da ubija životinje već 20 godina na najmonstruoznije načine.

„Osim sto puca na njih, baca otrov po ulici i dvorištima, gazi ih automobilom na ulici, ranije je imao iskopanu jamu u dvorištu u koju je bacao žive pse i puštao ih da umiru od gladi i zeđi. Hvatao je pse i mačke, unosio ih u dvorište, u usta im nabijao komad drveta a onda im sipao sonu kiselinu u usta. Na taj način je pre 15 godina svojim komšijama je ubio mačku a onda je došao kod njih i sve im ispričao pred njihovim petogodišnjim sinom, smejući se“, stoji u objavi aktivistkinja ovog Udruženja koje je apelovalo na građane da pomognu kao svedoci da se zaustavi ubijanje i zlostavljanje životinja u Subotici.

(Autonomija/Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga