Pucano na prostorije DS-a u Novom Sadu

"Onaj koji je pucao želi povratak u devedesete"

16. apr 2012

Na prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) noćas je ispaljen jedan metak, koji je jutros pronađen u prostorijama.

Prema nezvaničnim informacijama, metak je razbio staklo na prostorijama Gradskog odbora DS i pronađen je u zidu kancelarije koju koristi omladina Demokratske stranke.

„Strašno je i pomisliti na moguće posledice, na to da je neko od mladih ljudi mogao da strada”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da onaj ko je noćas pucao na prostorije tog odbora želi povratak u devedesete godine prošlog veka.

„Ako je metak zalutao, to je metak koji luta još iz bezakonja devedesetih godina. Ako je počinilac pucao s namerom, očigledno je pretio da se u Srbiju vraćaju devedesete godine. Mi mu poručujemo: gadno se vara”, navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

SPO osudio napad na prostorije DS-a

Srpski pokret obnove (SPO) najoštrije je danas osudio „oružani napad” na prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu i zatražio od nadležnih organa da što pre pronađu počinioce.

„Pozivamo nadležne organe da rasvetle da li je reč o politički motivisanom napadu, zalutalom metku ili o nečemu trećem. Ukoliko je reč o političkim motivima, zahtevamo da počinioci budu najoštrije sankcionisani jer oružje ne sme biti sredstvo političke borbe”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da želi da veruje da ovaj incident ne znači i povratak u devedesete godine.

Nepoznati počinioci ispalili su jedan hitac u prostorije novosadskog odbora DS-a. Metak je probio prozor i završio u prostoriji u kojoj se inače okuplja podmladak DS-a.

 

LSV: Hitno rasvetliti napad na prostorije DS u Novom Sadu

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas oružani napad na prostorije Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu u kojima je smeštena Omladina DS-a i zatražila da odgovorni budu pronađeni i kažnjeni.

Omladina LSV je u saopštenju navela da je Novi Sad izgubio suviše mladih života da bi takav nasrtaj na prostor u kojem se okupljaju mladi smeo da prođe nekažnjeno.

„Upozoravamo da nas loša praksa uči da se sve što nije dovoljno jasno rasvetljeno i sankcionisano ponavljalo. Hicima iz vatrenog oružja nema i ne sme biti mesta ni u politici, niti u svakodnevnom životu“, upozorila je omladina LSV-a.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga