Publikacija o pijaci organske hrane Moj salaš

Publikacija sadrži istorijat nastanka prve pijace organskih proizvoda u Srbiji, predstavljanje organske poljoprivrede i katalog domaćinstava i firmi koje proizvode organske namirnice.

01. nov 2010

Publikacija “Pijaca Moj salaš”, kojom se promoviše proizvodnja i upotreba organske hrane, predstavljena je danas u Skupštini Novog Sada.

Publikacija “Pijaca Moj salaš” izdata je u okviru ovogodišnje kampanje nevladine organizacije Zelena mreža Vojvodine “Organska poljoprivreda. Dobra za tebe, dobra za prirodu”, koja se realizuje uz pomoć nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ  i Gradske uprave za privredu.

Publikacija sadrži istorijat nastanka prve pijace organskih proizvoda u Srbiji, predstavljanje organske poljoprivrede i katalog domaćinstava i firmi koje proizvode organske namirnice. Brošura je na srpskom i na engleskom jeziku.

Zelena mreža Vojvodine poslednjih sedam godina organizuje pijacu „Moj salaš”, gde Novosađani i Novosađanke mogu na jednom mestu da kupe organske proizvode raznih proizvođača.

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović ocenio je da je veoma važno da proizvodnja organske hrane dobija sve više na značaju i dodao da razvoj organske poljoprivrede predstavlja dugoročnu strategiju za unapređenje kvaliteta u proizvodnji hrane i očuvanju životne sredine.

Prema njegovim rečima, Vojvodina je regija koja ima odlične preduslove za razvoj organske poljoprivrede.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga