Publicisti Dimitriju Boarovu uručena Februarska nagrada

Februarska nagrada Grada Novog Sada uručena je večeras novinaru i publicisti Dimitriju Boarovu.
Gradonačelnik N…

02. feb 2009

Februarska nagrada Grada Novog Sada uručena je večeras novinaru i publicisti Dimitriju Boarovu.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić uručio je večeras Boarovu statuu golubice, koja je simbol Novog Sada.
Uručujući priznanje Novog Sada Pavličić je rekao da je Boarov zaslužio najviše gradsko priznanje svojim četrdesetogodišnjim angažmanom u novinarstvu i publicistici.
Boarov je zahvalio na nagradi i rekao da mu je posebno drago što je priznanje stiglo od grada u kojem je rođen i u kojem je proveo najveći deo svog života.
„Novi Sad i Vojvodina su grad i sredina koji u mnogo većoj meri mogu da vode računa sami o sebi, odnosno ne treba im tuđa briga, jer tuđa briga je najskuplja“, rekao je Boarov.
Boarova je za nagradu predložilo Nezavisno društvo novinara Vojvodine.
Na Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu u čast nagrađenog starogradske pesme su izvodili Vojvođanski mešoviti hor i subotički tamburaški orkestar, pod dirigentskom palicom Andreja Bursaća.
Obeležavanje Dana Grada nastavljeno je koncertom Zvonka Bogdana na Trgu slobode.
Pre Svečane akademije, u Gradskoj kući organizovan je i svečani prijem na kojem su se okupili gradonačelnici i predstavnici gradova pobratima i počasni građani Novog Sada.
Dan Grada se tradicionalno obeležava u znak sećanja na 1. februar 1748. godine, kada je Novi Sad proglašen Slobodnim kraljevskim gradom u okviru tadašnje Austro-Ugarske Monarhije.
Februarska nagrada je ustanovljena 1998. godine, a dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.
Takođe, dodeljuje se i za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Novog Sada, za doprinose u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno-istraživačke delatnosti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga