PSS podržao zahtev za ostavkama u RTS-u

"Javni servis je dužan da pruži celovit pogled na društvena zbivanja"

14. feb 2020

Pokret Slobodna Srbija (PSS) saopštio je danas da podržava zahtev članova akademske zajednice kojim se traže ostavke rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i dodao da je saglasan sa negativnom ocenom uređivačke politike javnog servisa.

Zahtev za ostavkama uručen je RTS-u u sredu, a naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović je novinarima kazao da taj zahtev predaju zbog toga što rukovodstvo javnog servisa nije reagovalo na prethodni zahtev, od pre tri nedelje, za promenu uređivačke politike RTS.

„Ostavke direktora, glavnog i odgovornog urednika informativnog programa i članova Upravnog odbora i Programskog saveta, samo su prvi korak na putu uspostavljanja objektivne i politički nepristrasne uređivačke politike koja bi trebalo da krasi program televizije koju plaćaju svi građani Srbije“, ocenio je PSS u saopštenju.

Iz Pokreta poručuju da je nezamislivo da je trideset godina od uvođenja višestranačkog sistema i dvadeset godina od smene režima Slobodana Miloševića, i dalje vodeća tema, koja, kako smatraju, usporava razvoj demokratskog sistema u zemlji, pitanje slobodnog protoka informacija u informativnim programima RTS.

Vreme je i da sami novinari RTS progovore, ona tiha većina kojoj je sigurno dozlogrdilo da ih stavljaju u isti koš sa partijskim apartčicima i medijskim cenzorima. Javni servis je dužan da pruži celovit pogled na društvena zbivanja, pogled iz različitih političkih i ideoloških uglova“, dodaje se.

Naveli su da će se članovi PSS pridružiti protestu predstavnika akademske zajednice, koji je najavljen za 29. februar.

Osnivačka skupština PSS održana je 1. februara u Beogradu, a osnovali su ga bivši članovi Pokreta slobodnih građana nezadovoljni radom tog pokreta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kuda?
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga