PSG: Zašto se Srbija nije priključila izjavi o bezbednom napuštanju Avganistana?

"Srpske vlasti svaki put propuste da stanu uz ostatak civilizacije u ključnim pitanjima koje se dešavaju u svetu"

17. avg 2021

Pokret slobodnih građana (PSG) upitao je Ministarstvo spoljnih poslova zbog čega je Srbija jedna od retkih zemalja Evrope koja se nije priključila zajedničkoj izjavi više desetina zemalja o bezbednom napuštanju i prijemu stranaca i Avganistacana nakon krize u toj zemlji.

„Gotovo sve zemlje EU, SAD, Kanada i još 40 zemalja sveta s obzirom na pogoršanje bezbednosne situacije, pozvale su juče sve strane da poštuju i olakšaju siguran i uredan odlazak stranih državljana i Avganistanaca koji žele da napuste zemlju, u poruci zajedničke izjave o Avganistanu“, naveo je PSG u saopštenju.

Iz tog pokreta su pitali kako je moguće da srpske vlasti „svaki put propuste da stanu uz ostatak civilizacije u ključnim pitanjima koje se dešavaju u svetu“.

„Pokret slobodnih građana više puta je pozivao da Srbija svoju politiku upodobi politici Evropske unije po ključnim pitanjima, što je jedan od osnovnih zahteva u procesu pridruživanja. Ovog puta to čak nije pitanje ni ispunjavanja zahteva, već osnovno ljudsko osećanje za pomoć onima koji su se našli u nevolji„, kazali su iz PSG.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Stiže nas budućnost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga