PSG: Zapaljena kuća i pucnji na novinara u Grockoj, u Srbiji otvorena diktatura

"Srbija je postala zemlja užasnog nasilja i otvorene diktature"

12. dec 2018

Građanski blok 381 i Pokret slobodnih građana (PSG) najoštrije su osudili noćašnji zastrašujući napad na živote urednika novinarkog portala u Grockoj Milana Jovanovića i članova njegove porodice.

Prema informacijama Jovanovićevog advokata Nemanje Todorovića, koji je i poverenik PSG za Grocku, Jovanoviću su noćas nepoznati ljudi u tri časa ujutro zapalili kuću, razbili prozor i kroz njega ubacili “molotovljev koktel”, pa nakon toga pucali ispred vrata kako niko ne bi mogao da pobegne, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su sedamdesetogodišnji Jovanović i njegova supruga pred vatrom pobegli kroz prozor sa druge strane kuće i sada su u Urgentnom centru, zbog trovanja dimom.

“Žig info” je nedavno pisao o zloupotrebama predsednika opštine Grocka, koji je iz Srpske napredne stranke.

Nakon toga je 9. oktobra pretučen jedan od urednika Željko Matorčević, koji je posle toga rekao da strahuje za svoj i život svoje porodice ali da će “Žig info” nastaviti da se bavi istraživačkim novinarstvom.

„Srbija je postala zemlja užasnog nasilja i otvorene diktature. Režim Napredne stranke očigledno želi najgori scenario u zemlji, ali kao odgovorni ljudi, obaveštavamo ih da neće imati zadovoljstvo da sa sobom na dno povuku i celu Srbiju. Posle promene vlasti, svi odgovorni će izaći pred sud zakona, a ne ulice, a zemljom će vladati sloboda i pravda. Nismo isti kao oni“, naveo je predsednik PSG i GB 381 Saša Janković.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga