PSG: Vučićevi mediji destabilizuju region

Pokret slobodnih građana osudio zloupotrebu medija i bezbednosnih službi

01. avg 2017

Pokret slobodnih građana (PSG) izrazio je zabrinutost zbog teksta „Zaev režira upad Srba u Makedoniju“ sa današnje naslovne strane lista „Večernje novosti“ u kojem se, kako su naveli, „predsednik makedonske vlade Zoran Zaev na tabloidan način optužuje za planiranje teških krivičnih dela na štetu Srbije„.

Taj list je u pomenutom tekstu objavio kako „nezvanično saznaje da su domaće obaveštajne službe dobile upozorenja da postoji opasnost planskog izazivanja napetosti između Srbije i Makedonije u koju bi bili uključeni Albanci i deo vlasti u Skoplju“.

Pokret slobodnih građana je naveo da je „zabrinut zbog novog pokušaja tabloidne destabilizacije regiona„.

Kako navodi PSG, tim tekstom se „diskredituje legitimni predsednik vlade susedne države i stvara atmosfera nepoverenja izmedju dva bliska i prijateljska naroda, a čitav region opet dolazi u žižu međunarodne javnosti po konfliktnim scenarijima i teorijama zavera“.

„Ako takve informacije zaista postoje, one su dokaz zloupotreba od strane bezbednosnih agencija, a ako su izmišljene, onda predstavljaju zloupotrebu službi od strane centara političke moći koji se zaklanjaju iza tudjeg imena“, navodi se u saopštenju.

PSG je dodao da je „posebno zabrinut zbog ponovnog manipulisanja navodnim ‘informacijama iz službi’ od strane autora takvih tekstova i njihovih naručioca“.

Iz Pokreta se navodi da „građani Srbije zaslužuju službe bezbednosti koje će biti visokog integriteta, zaštićene od politikantskih zloupotreba različitih frakcija vlasti, pravosudje koje će na takve i slične afere staviti tačku pravnosnažnim sudskim odlukama i medije koji će o tome objektivno izveštavati“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga