PSG: Vlast ugrožava živote nezavisnih novinara

"Zbog profesionalnosti postali mete opasnih optužbi"

18. apr 2019

Pokret slobodnih građana danas je saopštio da pruža podršku novinarima Birna, Cinsa i Krika koji su, kako je istaknuto, „zbog svoje hrabrosti i profesionalnosti postali mete opasnih optužbi kojima se ugrožava njihov rad i bezbednost“.

„Vladajuća stranka nastavlja sa kampanjom stavljanja meta na sve građane koji ne ćute o malverzacijama, krađama i lošoj upravi koju sprovode. Danas je na meti medija Birn i njen glavni urednik Slobodan Georgijev, kao i nezavisni istraživači Krik i Cins koji se pojavljuju u jednom od gnusnih spotova“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „spotove iste vrste vladajuća SNS i satelit Srpska lista su u jesen 2017. pravili protiv Olivera Ivanovića koji je kasnije ubijen u sred dana sa šest metaka, a do danas ubice i nalogodavci nisu pronađeni“.

Pokret slobodnih građana je najavio da će o dešavanjima u Srbiji obavestiti međunarodnu javnost, „a nakon preuzimanja odgovornosti za upravljanje državom procesuirati sve one koji su u ovako gnusnim kampanjama učestvovali ili ih osmisili“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga