- Autonomija - https://www.autonomija.info -

PSG: Vlast SNS dozvolila da nacisti i fašisti marširaju Beogradom

Predsednik Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković saopštio je danas da je vlast Srpske napredne stranke dozvolila da nacisti i fašisti počnu da marširaju glavnim gradom Srbije.

„Nikada se ovo nije dešavalo u slobodnom Beogradu, dok neoradikalna Napredna stranka nije preuzela svu vlast. Naša je obaveza prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama da zaustavimo dalji pad Srbije u totalitarizam“, naveo je Janković u saopštenju povodom jučerašnjeg skupa podrške rehabilitaciji predsedniku kvinsliške vlade Milanu Nediću.

On je naveo da ne treba imati ni trunku sumnje ko podržava i finansira ekstremne desničare ‒ neonaciste, fašiste i ekstremne nacionaliste u Srbiji.

„To je uvek bio i ostaće projekat iste političke grupacije koja sada ima priliku da ispunjava sve svoje snove“, ocenio je Janković.

PSG će se prema njegovim rečima, sa drugim slobodarskim ljudima i organizacijama odupreti fašizaciji Srbije, a posle pobede na izborima antifašizam će biti institucionalizovan i državni organi koji će raditi svoj posao.

Učesnici skupa kojim je obeležena godišnjica smrti Milana Nedića juče su u centru grada organizovali spomen-skup i podizali ruku kao što su to radili nacisti.

Po oceni PSG time je vlast dozvolila da se osramoti sećanje na preko milion građana Srbije koji su stradali od nacista i njihovih saradnika, što je Nedić nesumnjivo bio.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!