PSG: Vlast nije u stanju da građanima pruži zaštitu

"Vlast sazdana od nasilja"

13. jula 2017

Pokret slobodnih građana Srbije ukazao je danas na odgovornost sadašnjeg ministra odbrane, a nekadašnji ministar rada i socijalne zaštite Aleksandra Vulina za stanje u kojem se nalaze ustanove za socijalni rad, i ocenio da vlast nije u stanju da pruži zaštitu građanima, niti im omogući uživanje u pravima jer je „sazdana od nasilja“.

U saopštenju se konstatuje da su u protekle dve nedelje ubijene dve žene i jedno dete i u centrima za socijalni rad, kojima je osnovna namena da pomognu najugroženijim građanima i zaštite ih, a da su to samo najuočljiviji slučajevi nasilja, kojeg je prema oceni, „zemlja puna“, ali se dodaje da su ljudi pre toga stradali u poplavama, helikopteru, zatvoru ili na radnom mestu.

„Ni za šta od navedenog niko u vlasti nije snosio nikakvu odgovornost. Umesto toga, svakodnevno čujemo od najviših državnih službenika kako država ide u pravom smeru, kako imamo odlične zakone, da nema kršenja ljudskih prava u Srbiji, da svi građani osećaju pozitivne promene, a da je opozicija kriva za probleme“, navodi se u saopštenju.

Prema navodima pokreta, izveštaji ukazuju da državni organi koji su dužni da pruže zaštitu žrtvama nemaju dovoljno kapaciteta za efikasno postupanje i da nisu obučeni za pomoć.

„To nije slučajna pojava, već rezultat politike konflikta i manipulacije nasiljem, koja se sa najviših državnih instanci i preko najmasovnijih medija upražnjava svakodnevno“, navodi se u saopštenju i dodaje da pokret ne očekuje da će sadašnja vlast „promeniti svoju prirodu“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga