PSG: Utvrditi odgovornost Ane Brnabić za dugove gradova i opština

"Bahatost lokalnih vlastelina Srpske napredne stranke na kraju će platiti građani"

28. juna 2017

Pokret slobodnih građana ocenio je danas da dugovi lokalnih samouprava u Srbiji „ozbiljno ugrožavaju“ stabilnost ekonomije i pozvao nadležne organe da utrde odgovornost dosadašnje ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu i mandatarke za sastav vlade Ane Brnabić za gomilanje tih dugova.

Reagujući na izveštaj Fiskalnog saveta u kome se navodi da gradovi i opštine Srbije duguju više od milijardu evra, pokret je ocenio da su u najvećim problemima „gradovi u kojima je Srpska napredna stranka najduže na vlasti i u kojima vladaju ljudi bliski vrhu te stranke, poput Kragujevca, Niša, Beograda i Novog Sada“.

„U tim gradovima štedi se na socijalnim davanjima, oni ne mogu da servisiraju dugove koji dospevaju dok se istovremeno u Kragujevcu raspisuju tenderi za skupa alkoholna pića, na privatna putovanja putuje se službenim autom, a u Beogradu se grade višemilionske fontane i jarboli“, piše u saopštenju.

Pokret je ocenio da „državom i svim nivoima vlasti vladaju bratija i partija, zarad lične koristi“.

Bahatost lokalnih vlastelina Srpske napredne stranke na kraju će platiti građani. U izveštaju Fiskalnog saveta vidi se da dugovi lokalnih samouprava ozbiljno ugrožavaju stabilnost ekonomije, jer u ovom trenutku kasne u isplati više od 300 miliona evra, što čini četiri odsto bruto domaćeg proizvoda“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga