- Autonomija - https://www.autonomija.info -

PSG traži ostavku Upravnog odbora RTV-a

Predsednik Odbora za Vojvodinu Pokreta slobodnih građana Nebojša Milenković uputio je danas otvoreno pismo članovima Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) u kojem ih je optužio za “sunovrat” pokrajinskog javnog medijskog servisa i pozvao da zbog toga podnesu ostavke u što kraćem roku.

Milenković je u otvorenom pismu Upravnom odboru RTV-a naveo da su gledanost, uticaj i poverenje u tu medijsku kuću danas “na istorijskom minimumu”.

Optužio ih je da su odgovorni i za političke čistke koje su se na RTV-u desile u maju 2016. godine, kao i za postojanje cenzure, autocenzure i “crnih listi” na RTV-u.

Milenković je dodao da predstavnici sindikata svedoče da javnim servisom “caruje mobing”, a istovremeno se ne poštuju sudske presude, poput slučaja smenjenog direktora programa RTV-a Slobodana Arežine.

“Kad bismo poverovali ‘informativnim’ sadržajima RTV-a, zaključili bismo kako su jedini političari koji u Vojvodini danas uopšte postoje: Vučić, Mirović i Vučević. Stoga vas, pošto ste svakako obavešteniji, molim da javnost upoznate sa time kada je i čijim to dekretom u Vojvodini, ali i čitavoj Srbiji, ukinuta opozicija”, upitao je Milenković.

On je ocenio da gledaoci i pretplatnici “crvene od stida” zbog onoga u šta se RTV pretvorio, a istovremeno Upravni odbor se opredelio za “oportunističko ćutanje”.

“Takvo ćutanje vas ni u koliko ne oslobađa od odgovornosti, naprotiv!”, poručio je Milenković.

Prema njegovim rečima, čast RTV-a danas brani nekoliko profesionalaca kojima je još uvek dozvoljeno da rade.

“Njihova imena ne spominjem da ih ne bih izložio novim neprijatnostima. Jer, svakako je neprijatno raditi u RTV-u danas – čak i više nego gledati ga. Jedini kojima, nažalost, nije neprijatno ste vi. A moralo bi biti! Zapravo, siguran sam da je najneprijatnije upravo vama ─ ako ni zbog čega drugog onda zato što i vi živite u ovom gradu i pokrajini”, naveo je Nebojša Milenković.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!