PSG traži hitnu smenu ministra Vulina

“Vulin odgovoran za smrt i povređivanje radnika u fabrici namenske industrije u Lučanima”

03. avg 2017

Pokret slobodnih građana zatražio je danas od predsednice Vlade Ane Brnabić hitnu smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog dva požara u fabrici namenske industrije “Milan Blagojević”, u kojima su poginula dvojica radnika i još dvojica povređena.

“Smrt i povređivanje radnika kao posledica dve havarije, koje su se dogodili u roku od 20 dana, na najtragičniji način govore o sistemskom odnosu prema radnicima u namenskoj industriji sektora odbrane, koji duže od pola decenije vode kadrovi koalicije SNS – od Aleksandra Vučića do Aleksandra Vulina. Smena je potrebna da u budućnosti ne bi bilo još više žrtava”, navodi se u saopštenju stranke Saše Jankovića.

PSG je podsetio da je posle prvog incidenta pre 20 dana ministar Aleksandar Vulin posetio fabriku u Lučanima i uverio se, kako je saopšteno, „kako se na pravi način vodi računa o bezbednosti zaposlenih“, a da je potom došlo do još jednog požara.

“Njegov odnos prema životima i bezbednosti zaposlenih u namenskoj industriji najbolje osvetljava budućnost njegovog mandata kao ministra vojnog i budućnost Srbije pod režimom Srpske napredne stranke”, navodi se PSG.

Pokret slobodnih građana je istakao da se zalaže se za poboljšanje uslova rada svih radnika, beskompromisno poštovanje i jačanje njihovih Ustavom i zakonom zagarantovanih prava, a ne „uzdržavanje“ od njih uz pritisak, umesto zaštitu Vlade.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga