PSG: Sastanak sa Kukanom i Flekenštajnom bio otvoren i konstruktivan

"Prerano za donošenje odluke o bojkotu"

30. avg 2019

Bivši poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn sastali su se danas u sedištu delegacije EU u Beogradu sa predstavnicima Pokreta slobodnih građana, a po završetku tog sastanka i sa predstavnicima Saveza za Srbiju, objavio je N1.

U delegaciji Saveza za Srbiju su predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Demokratske stranke Zoran Lutovac i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Međunarodni sekretar PSG Natan Albahari rekao je da je sastanak bio vrlo otvoren i konstruktivan.

„Oni su tu da provere situaciju na terenu, da se upoznaju sa političkim akterima i upućeni su u situaciju u Srbiji, posebno kada je reč o slobodi medija“, rekao je Albahari.

Prema njegovim rečima, dolazak bivših evropskih parlamentaraca potvrđuje zainteresovanost Evropskog parlamenta da razmotri dalje korake kako bi se izbegla politička kriza u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o stavu PSG o bojkotu, a Albahari je rekao da im je objasnio da je prerano za donošenje takve odluke, jer je preostalo da učestvuju na još dva sastanka vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka (FPN).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga