PSG: Režim kontinuirano gazi temeljne evropske vrednosti u Srbiji

"Borba protiv korupcije za SNS je samo marketinški trik"

27. nov 2020


Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je izveštaj GRECO o borbi protiv korupcije pokazao da je za Srpsku naprednu stranku (SNS) ta borba samo marketinški trik dok njeni funckioneri „svakodnevno proizvode korupcionaške afere“.

U izveštaju GRECO navodi se da je Srbija na zadovoljavajuć način sprovela dve od 13 preporuka tog tela Saveta Evrope koje se odnose na borbu protiv korupcije, a koje su pred Srbiju postavljene 2015. godine.

„GRECO ocenjuje da je napredak Srbije globalno nezadovoljavajuć, te je iz toga očigledno da hibridni autokratski režim vladajuće stranke, koji se samo deklarativno zalaže za pristupanje Evropskoj Uniji, kontinuirano krši i gazi sve temeljne evropske vrednosti u Srbiji„, piše PSG u saopštenju.

Naveli su da se stanje u Srbiji jasno moglo videti i u ovogodišnjem izveštaju Evropske komisije koji je kao nezadovoljavajuće ocenio oblasti vladavine prava, korupcije, nezavisnosti pravosuđa, izbornog procesa i slobode medija.

Dodali su da se PSG zalaže za nultu toleranciju prema korupciji, za vladavinu prava, otvoreno, prosvećeno i moderno društvo.

„Smatramo da Srbija pripada evropskom kulturnom, političkom i vrednosnom prostoru i kao takva treba da deli evropske vrednosti, što aktuelni režim, čija je jedina svrha ostanak na vlasti, svojim delovanjem u potpunosti negira, uvlačeći zemlju u sve dublje podele, kriminal i korupciju“, istakli su oni.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga