PSG: Represija vladajuće stranke prema političkim protivnicima

"Policija i državni organi da rade u korist, a ne protiv građana"

13. sep 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je danas privođenje poverenika Narodne stranke za Vojvodinu, Borislava Novakovića i sedam simpatizera te stranke, ocenjujući da je reč o ponovnom uvođenju primene represije prema političkim protivnicima koju u ime vladajuće stranke sprovode pripadnici policije.

PSG je saopštio da je reakcija policije bila neprimerena i da predstavlja „puko sprovođenje političke volje vladajuće strukture u Srbiji“.

„To postavlja pitanje kako je moguće da policija učestvuje u spornom pokušaju uklanjanja bašte jednog kafića u Vrbasu, dok je sa druge strane nemo posmatrala nasilje u Savamali, izgradnju nelegalnog objekta na Kopaoniku kao i brojne druge slučajeve u kojima su prava građana bila kršena“, upitali su iz PSG.

Dodali su da će se PSG zalagati za izgradnju države u kojoj vlada zakon, a ne politička volja pojedinaca i u kojoj policija i državni organi rade u korist, a ne protiv građana.

Novaković i još sedam osoba privedeno je u Vrbasu, jer su se usprotivili uklanjanju bašte kafića čije je vlasnik fukcioner Narodne stranke Ognjen Vujičić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga