PSG: Privođenje novinarke Ane Lalić je zloupotreba vanrednog stanja

"Nalogodavci ovakvog bezakonja moraće da snose odgovornost"

02. apr 2020

Privođenje novinarke portala Nova.rs Ane Lalić predstavlja primer zloupotrebe vanrednog stanja u cilju obračuna sa nepodobnim medijima i ogoljuje motive donošenja Zaključka o informisanju stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19, ocenio je danas Pokret slodobnih građana.

Taj pokret smatra nedopustivim kažnjavanje novinarke Lalić zbog izveštavanja o lošem stanju u kojem se nalazi Klinički centar Vojvodine, kao i o lošim uslovima za rad zaposlenih u toj ustanovi.

„Upozorili smo javnost da zaključak Vlade kojim se uvodi cenzura u pogledu informisanja građana sadrži odredbu koja omogućava pravni progon novinara koji nisu po volji vlastima, a aktuelnom režimu je trebalo manje od 24 sata da to i potvrdi„, navodi se u saopštenju.

PSG je naveo da će pružiti podršku svim slobodnim novinarima koji odolevaju besprizornim pritiscima vlasti, a o zastrašivanju novinara obavestitiće relevantne međunarodne organizacije „zbog čega će nalogodavci ovakvog bezakonja morati da snose odgovornost„.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga